Skip to content

Onze coaches

Mijn naam is Brigitta en ik ben een gecertificeerd Kynologisch instructeur en gedragstrainer bij Hondenschool Alkmaar – van de lijn. Ik combineer (zoals velen) werk en gezin, maar sinds kort ook mijn eigen bedrijf samen met mijn partner (en collega) Ben. Ik had nooit verwacht dat ik er zoveel voldoening uit zou halen, maar echt alles wat mij heeft gevormd tot wie ik ben, kan ik hier in kwijt:

Tijdens mijn studie psychologie leerde ik dat emoties invloed hebben op gedrag en uiting geven aan een onderliggende behoefte. Als ouder voed ik mijn kinderen op zonder straf. Vanuit een veilige hechting en onvoorwaardelijke liefde steun ik ze om hun eigen keuzes in het leven te maken. In mijn werk als verandermanager zijn communicatie- en coachvaardigheden van groot belang en help ik mensen en projecten vooruit vanuit empathie, openheid en daadkracht.

Ik hoop dat je een leuke en leerzame tijd op onze hondenschool hebt en dat ik het verschil kan maken voor jou en je hond.
Spreek ik je snel?

Brigitta

Mijn naam is Ben en ik ben een gecertificeerd Kynologisch Instructeur bij Hondenschool Alkmaar – van de lijn. Ik ben opgegroeid op het platteland in de Verenigde Staten. Wij hadden altijd honden, ze waren onderdeel van ons gezin. We vormden een band met ze die gebaseerd was op liefde en aandacht. Rokko is de eerste hond die ik bewust ben gaan trainen en het mooie is: die training is wederzijds. Hij leert mij net zoveel als ik hem probeer te leren. Samen met Rokko mag ik in het nu zijn. Onze relatie is ontzettend belangrijk voor mij.

De speciale band die ik ervaar met mijn eigen hond wens ik mijn cliënten ook en is de drijfveer achter mijn coachstijl. Ik werk al 13 jaar voor mijn eigen onderneming als Personal Trainer en Sportmasseur, coachen zit mij dus in het bloed. Tijdens mijn opleiding voor Sportmassage en Personal Training heb ik meerdere diploma’s en certificaten gehaald: van blessurepreventie tot bewegingsleer en de verschillende vormen van massage. Ik heb oog voor het bewegingsapparaat en kan zien wanneer er sprake is van ongemak, ook bij de training van honden.
I’ve got you!

Ben

Rokko, een labrador retriever x Nova scotia duck tolling retriever mix

Ons verhaal

Rokko onze hond is de schuld van alles.

Begin er niet aan

Eerlijk? Ik riep na de eerste week al dat ik mijn eigen website ging starten: ‘begin er niet aan punt nl’. Huilend met de handen in het haar heb ik zó vaak getwijfeld of ik dit nou echt wel zo leuk vond. Ik had hele andere ideeën bij deze beginfase; een puppy opvoeden viel mij zwaar. Er waren momenten dat ik het zo moeilijk had, niet wist wat ik moest doe en mij zoveel zorgen maakte, dat ik alles liever wilde opgeven! De handdoek in de ring, laat iemand anders het maar doen, ik kan het niet.

Gebrek aan kennis, de juiste begeleiding en ervaring

Natuurlijk draait het allemaal om een gebrek aan kennis, ervaring en een goede voorbereiding. Wil je die achterstand gaan inhalen of ben je bereid hulp te vragen, dan betreed je een wereld vol goedbedoelde adviezen, tegenstrijdige informatie, discutabele trainingsmethodes en zoveel hondenscholen en -verenigingen.

Ik besloot een geaccrediteerde opleiding te volgen, want daar kan je je toch geen bult aan vallen? Ik maakte zelfs mijn vriend enthousiast om die ervaring met mij te delen, dus dit werd iets waarover wij samen ‘connecten’.

Wat er echt toe doet

Steeds meer werd ons duidelijk wat nou écht belangrijk is. En het hoeft allemaal zo moeilijk niet te zijn. Wat als er meer mensen zijn zoals wij en wij ze kunnen helpen? We besloten onze eigen hondenschool te starten. Een hondenschool waar je als hondeneigenaar zorgeloos naar toe gaat. Die no-nonsense en praktisch advies geeft. Die niet instrueert, maar vooral coacht en inspireert. Empowered. En een hondenschool die ondersteuning biedt bij de opvoeding en training van elke hond, maar er ook is voor het emotionele welzijn van de eigenaar.

Onze visie is ‘van de lijn’

De naam ‘van de lijn’ geeft naar ons idee symbolisch weer waar we als hondenschool voor staan. Het is een centraal thema in onze werkwijze: Staan jullie ook zonder je lijn of riem nog wel in verbinding? Met je hond van de lijn moet je kunnen vertrouwen op jullie relatie. Wij zijn van mening dat vanuit connectie alles bereikt kan worden en daarom werken wij daar samen aan met hond en eigenaar. Zonder dwang, pijn, angst of intimidatie en met oog voor de emoties en behoeften van de hond.